Louis Widmer nieuw in assortiment

12 oktober 2015 - Per direct hebben wij het mooie Zwitserse merk Louis Widmer in ons programma; de Nr. 1 in dermatologische huidverzorging. Voor alle producten geldt:

  • Dermatologisch getest
  • Hypo-allergeen
  • Niet comedogeen
  • Licht geparfumeerd en 100% ongeparfumeerd
  • Dierproefvrij

Inclusief de Remederm serie, aanbevolen door dermatologen.

 

 

 

 

Louis Widmer; Sinds 1960 een familie die tradities met innovaties combineert.

In 1960 hadden Louis-Edouard Widmer en zijn zoon Louis-Max Widmer door hun carrière al een uitgebreide kennis en ervaring in de internationale cosmeticamarkt verworven. Ze waren bijzonder succesvol, maar toch ontbrak er iets … Ze begonnen door de jaren heen hun eigen visie te ontwikkelen. Ze kwamen er al snel achter dat ze hun eigen bedrijf moesten oprichten om die visie ook te kunnen verwezenlijken. In 1960 zetten ze hun ideeën om in daden en richtten ze Louis Widmer & Co in Utikon nabij Zurich op. Het begin van Louis Widmer NV was een feit.
In eerste instantie, wilden ze een productlijn uitwerken die gebaseerd is op de recentste wetenschappelijke ontwikkelingen in de dermatologie en die met het verouderingsproces van de huid rekening houdt. Vader en zoon wilden onder de naam “Louis Widmer” doeltreffende producten op de markt brengen, die stuk voor stuk bijzonder goed door de huid verdragen worden.

Ze waren er zich van bewust dat het niet makkelijk zou zijn om voortdurend de recentste ontwikkelingen omtrent huid, huidverzorging, voeding, bescherming en herstel in producten toe te passen. Maar ze hadden zich voorgenomen om alles in het werk te stellen om hun visie te verwezenlijken. Dit was mogelijk door hun leven aan de huid te wijden. Maar waarom aan de huid? Bij Louis Widmer was iedereen gefascineerd door de complexiteit van het grootste menselijke orgaan en de talrijke essentiële functies ervan. De huid beschermt het lichaam namelijk tegen zowel mechanische, chemische en thermische effecten als tegen vele ziekteverwekkende bestanddelen. De huid regelt de lichaamstemperatuur en is ook belangrijk om de vochtbalans in stand te houden. De huid is ook een gevoelsorgaan waarmee we zowel pijn, druk en temperatuur als lieve en tedere aanrakingen waarnemen. Ook wanneer we blozen, bleek worden of wanneer onze haren rechtop gaan staan, speelt de huid een communicatieve functie. Bovendien is de huid ook op esthetisch vlak essentieel.